Marsvin

Vi har mange års erfaring med kirurgi og behandlinger af marsvin, og vi ser rigtig mange af dem i klinikken næsten hver dag.

 

Dyrlæge Rikke N.R. Hansen, har de sidste 14 år taget kurser i ind- og udland på dette område for hele tiden yderligere at dygtiggøre sig.

Hun har også skrevet speciale om utøj hos marsvin og været på universitet I USA (WSU) i 1½ måned på deres afdeling for eksotiske dyr, som afslutning på dyrlægestudiet.

 

 

Marsvinene har evig tandvækst, hvilket for nogle kan skabe problemer.

Hvis dit marsvin får tandproblemer, kan dette heldigvis afhjælpes i de fleste tilfælde. Hvis du er i tvivl om hvorvidt dit marsvins tænder er sunde og raske, så er det en god ide at få dem tjekket hos dyrlægen.

Tegn på tandproblemer kan fx være:

- Øget savlen

- Løbende øjne

- At den spiser mindre eller undgår det der skal gnaves i

- Dog er det ikke altid at man kan se udefra at marsvinet har tandproblemer

 

 

 

Spyfluelarve angreb hos marsvin og kaniner: 

Det er nu sæson for spyfluelarve angreb. Det er derfor vigtigt at marsvin/kanin dagligt tjekkes for disse larver, da alvorlige angreb er svære at behandle og kan få dødelig udgang for marsvinet/kaninen. Det er især området omkring kønsvejene, der skal tjekkes. Hvis der findes nogle larver skal dyret straks behandles hos dyrlægen, og der vil oft skulle gives antibiotika, smertestillende og noget der dræber larverne. Nedenstående billeder viser et billede med larver på og et hvor larverne  er vasket væk. Marsvinet var dagen før blevet vasket af ejer, der ikke havde set noget. Dette viser tydeligt vigtigheden af at tjekke på en daglig basis i hele sommerperioden.